Pepe's Smart Place

Aansprekende ideeën, slimme apparaten, en groene hobby's

Rij- instructie voor alle Airwheel unicycles uit de X- en de Q-series

1

Draag als beginner comfortabele kleding, met een stevige lange broek, een shirt met lange mouwen en sport schoenen. Bescherm jezelf extra met minimaal een helm, handschoenen en knie- en elleboogbeschermers.


Gebruik in het begin altijd je trainingsriem en bij de X-types ook de meegeleverde zijwieltjes


Laat kinderen onder 15 jaar niet zonder toezicht rijden.


2

Zoek een ruim vlak terrein uit zonder kuilen, modder en kiezel. Ga niet op de openbare weg rijden met druk of gemotoriseerd verkeer en rijd niet onder winterse omstandigheden op glad wegdek.

Zet de Airwheel unicycle met 1 hand rechtop neer, klap de pedalen uit en zet hem aan. Je hoort een korte pieptoon en de leds lichten op. De Airwheel stelt zich nu helemaal recht en balanceert zich in de rijrichting. Hij kan nu alleen nog naar links of rechts omvallen.

3

Zet een voet op een pedaal van de Airwheel unicycle, buig je knie lichtjes en druk je onderbeen stevig tegen het kussen van de Airwheel unicycle.  Laat de airwheel los en ga rechtop staan. Verschuif je gewicht naar het been dat nog op de grond staat. Kijk recht vooruit en zoek balans.

Druk je met je tenen dan gaat de airwheel vooruit en druk je met je hak dan gaat hij naar achteren.

4

Zoek steun aan een wand of railing of vraag iemand je te helpen. Ga in de onder 3 genoemde uitgangspositie staan. Breng je gewicht meer naar het andere been op het pedaal van de Airwheel unicycle. Til je voet van de grond en hup als het ware het op het andere pedaal.

Oefen dit op- en afstappen tot het je eenvoudig afgaat.

5

Vraag iemand je bij de heupen vast te houden zodat je zelf de balans goed voelt.

Druk je met je tenen op het pedaal dan merk je dat de Airwheel unicycle vooruit wil en  als je met je hakken drukt dan stopt die of gaat zelfs achteruit. Blijf oefenen totdat je de steun van een ander bijna niet meer nodig hebt. Het gaat makkelijker wanneer je wat meer tempo maakt.

6

Vraag nu je begeleider schuin voor je te gaan lopen. Legt je hand op zijn schouder en zoek zelf de steun die je nog nodig hebt. Probeer de ander steeds meer los te laten totdat je volledig zelfstandig rijdt.

Blijf dit oefenen totdat je geen steun meer nodig hebt, ook niet meer bij het op- en afstappen. Nu kun je proberen bij de X-types de zijwieltjes eraf te halen en verder te oefenen.

7

Rijd zeker in het begin altijd voorzichtig. Gebruik voorlopig nog de trainingsband. Deze geeft je nog wat steun en voorkomt schade aan je apparaat en anderen. Kijk recht voor je uit en neem een doel in gedachten.
Door een knie lichtjes te buigen verplaats je je gewicht naar het andere been waardoor je een bocht gaat maken. Probeer dit af te wisselen en leg een parcours af. Blijf oefenen tot je een bocht soepel kunt nemen.

8

Wanneer je  lichtjes naar voren gaat hangen versnel je. Wil je de snelheid aanhouden die je hebt bereikt dan kom je weer rechtop.

Boven de 12 km/uur klinkt er een pieptoon en stellen de pedalen zich steeds meer achterover zodat je voor je veiligheid niet harder meer kunt dan 18 km/uur.

9

Hang je plots teveel naar voren of blijf je teveel naar voren hangen dan loop je de kans dat de Airwheel unicycle je niet meer kan bijhouden, met als gevolg dat je voorover tuimelt. 90% van alle valpartijen met een Airwheel unicycle vindt hierin zijn oorzaak.


Rijd dus beheerst en denk vooral aan je eigen veiligheid en die van anderen.


10

Om af te remmen hang je lichtjes achterover. De Airwheel unicycle wil altijd onder je zwaartepunt blijven, dus  treedt automatisch de elektro-nische motorrem in werking. Dit maakt dat het rijden met een Airwheel unicycle heel natuurlijk aanvoelt.
Blijf je achterover hangen dan rijdt de Airwheel unicycle zelfs achteruit, maar nu komen we in de hoge school van het Airwheel unicycle rijden terecht.

Ben voorzichtig en geniet van het rijden met Airwheel

Dank je wel

Heb je nog vragen?

Schroom  niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder. Je kunt dit het best doen via onderstaand contactformulier of mail rechtstreeks naar;


Info@PepesSmartPlace.com

Wij hebben uw informatieverzoek in goede orde ontvangen en zullen u zo spoedig mogelijk ten diensten staan.

Met vriendelijke groet,
Peter de Weerd
Oops. An error occurred.
Click here to try again.

Word lid!

  • en blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws op Pepe's Smart Place.
    Uw email adres blijft privé
    .